Soolokeikat

”Rannalla istuimme, haitari soi, aalto löi liplattaen…” (Juha Vainio)

Kuten Juha Vainion laulutekstissäkin tulee esille, harmonikkamusiikki kuuluu perinteisesti Suomen kesään ja järvimaisemaan: laiturille, mökille tai tanssilavalle. Harmonikka on monipuolisuutensa, kauniin äänensä ja helpon liikutettavuuden vuoksi loistava soitin moniin elämän juhlatilaisuuksiin. Elävä musiikki saa juhlan kuin juhlan tuntumaan arvokkaalta, iloiselta tai tunteikkaalta - tilanteen mukaan. Muun musisoinnin lisäksi yhteislaulujen säestys onnistuu harmonikalla kätevästi ja mahdollista on vaikkapa vihkimusiikin soittaminen hääparille metsän keskellä.

Olen saanut soolohanuristina ja säestäjänä tehdä hyvin monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Matkan varrelle on mahtunut syntymäpäiviä, yritysten tilaisuuksia, laivaristeilyjä, kansantanssin säestämistä, tanssimusiikkikeikkoja, kesäjuhlia palvelutaloissa, yksittäisten solistien, lauluyhtyeiden ja kuorojen säestyksiä sekä laajempia konserttiproduktioita.

Ohjelmistossani on tunnettuja harmonikkamusiikin virtuoosikappaleita kuten Ilta Välimerellä, Säkkijärven polkka, Leikkivää lempeä ja Tukholman polkka. Hallitsen perinteisen, ns. vanhan tanssimusiikin kaikki keskeiset kappaleet. Soitan mielelläni myös jazzahtavaa ohjelmistoa ja suomalaista viihdemusiikkia laidasta laitaan. Laajasta ohjelmistostani löytyy varmasti sopivaa musiikkia juuri Sinun tilaisuuteesi!

Tavoittelen yleensä esiintyessäni rentoutta ja iloista ilmettä sekä pyrin eläytymään kulloisenkin kappaleen tunnelmaan ja siihen tilaisuuteen, jossa soitan. Mieleenpainuvia keikkoja ovat olleet esimerkiksi pienelle vierasjoukolle järjestetyt yllätysesiintymiset syntymäpäiväsankarin kotona, jolloin tunnelma on ollut intiimi ja ohjelmisto valittu juuri päivänsankarin mieltymysten mukaan. Pyrin muutenkin aina huomioimaan tilaajan ohjelmistotoiveet ja auttamaan myös ohjelmiston suunnittelussa. On hienoa tuoda oma panoksensa tilaisuuksiin, jotka ovat usein henkilöille itselleen ainutkertaisia.

 

Tästä voit kuunnella soittoani!