Soolokeikat

”Rannalla istuimme, haitari soi, aalto löi liplattaen…” (Juha Vainio)

Kuten Juha Vainion laulutekstissäkin tulee esille, harmonikkamusiikki kuuluu perinteisesti Suomen kesään ja järvimaisemaan: laiturille, mökille tai tanssilavalle. Harmonikka on monipuolisuutensa, kauniin äänensä ja helpon liikutettavuutensa vuoksi loistava soitin kaikkiin elämän juhlatilaisuuksiin. Elävä musiikki saa juhlan tuntumaan arvokkaalta, iloiselta tai tunteikkaalta - tilanteen mukaan. Muun musisoinnin lisäksi harmonikalla voi kätevästi säestää myös yhteislauluja ja soittaminen onnistuu yhtä helposti ulkona kuin sisälläkin.

Olen saanut soolohanuristina ja säestäjänä tehdä hyvin monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Matkan varrelle on mahtunut syntymäpäiviä, yritysten tilaisuuksia, laivaristeilyjä, kansantanssin säestämistä, tanssimusiikkikeikkoja, kesäjuhlia palvelutaloissa sekä yksittäisten solistien, lauluyhtyeiden ja kuorojen säestyksiä.

Ohjelmistossani on tunnettuja harmonikkamusiikin virtuoosikappaleita kuten Ilta Välimerellä, Säkkijärven polkka, Leikkivää lempeä ja Tukholman polkka. Hallitsen perinteisen, ns. vanhan tanssimusiikin kaikki keskeiset kappaleet. Soitan mielelläni myös jazzahtavaa ohjelmistoa ja suomalaista viihdemusiikkia laidasta laitaan. Laajasta ohjelmistostani löytyy varmasti sopivaa musiikkia juuri Sinun tilaisuuteesi!

Tavoittelen yleensä esiintyessäni rentoutta ja iloista ilmettä sekä pyrin eläytymään kulloisenkin kappaleen tunnelmaan ja siihen tilaisuuteen, jossa soitan. Mieleenpainuvia keikkoja ovat olleet esimerkiksi pienelle vierasjoukolle järjestetyt yllätysesiintymiset syntymäpäiväsankarin kotona, jolloin tunnelma on ollut intiimi ja ohjelmisto valittu juuri päivänsankarin mieltymysten mukaan. Pyrin muutenkin aina huomioimaan tilaajan ohjelmistotoiveet ja auttamaan myös ohjelmiston suunnittelussa. On hienoa tuoda oma panoksensa tilaisuuksiin, jotka ovat usein henkilöille itselleen ainutkertaisia.

 

Tästä voit kuunnella soittoani!